Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Air Serbia пуска директни полети до Китай

25 октомври 2022, 20:07 часа • 1787 прочитания

Сръбската авиокомпания Air Serbia ще започне директни полети до Китай от декември тази година. Сръбският президент Александър Вучич обяви новината пред репортери по време на обиколката на откриването на завода на Gruner Srbija край Лесковац в южната част на страната, предаде БГНЕС.

"Имам страхотни новини: Сръбският министър на финансите Синиша Мали ме информира, докато бяхме тук, че от декември Air Serbia ще започне директни полети до Китай - Тяндзин, който е на 30-45 минути от Пекин, източно или югоизточно от Пекин, така че сте на половин час с бърз влак до Пекин. Това е голяма новина", каза Вучич.

Освен това президентът заяви, че скоро се очакват директни полети до Ню Йорк, Торонто и Чикаго. "Това не е никак малко за една малка страна, която дори не е член на Европейския съюз", каза сръбският лидер.

Air Serbia е най-голямата авиокомпания в Сърбия, основана през 1927 г. Седалището на компанията е в Белград. Компанията извършва полети от Белград предимно в Европа и в момента активно разработва нови дестинации.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес