Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Световноизвестен математик ще бъде част от състезание по редене на пъзели

27 септември 2019, 18:40 часа • 2631 прочитания

Състезанието по нареждане на пъзели ще се проведе на 28 септември в Експоцентър "Флора" в бургаската Морска градина. Световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун, който е председател на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание ще присъства на форума. Участниците в него ще демонстрират бърза мисъл, реакция и математически познания. Доктор Сун ще покаже някои от тънкостите при този вид забавни игри, които изискват доста умения и логическа мисъл.

В състезанието по нареждане на пъзели може да участва всеки желаещ. Това става ясно и от мотото на игрите, което е "Предизвикателство за малки и големи". Не е нужно и предварително записване.

На участниците ще бъдат предоставени шест вида логически пъзели. От тях трябва да се подреди обща фигура от геометрични елементи. „Решаването на подобни задачи помагат изключително много за развитието на логическото мислене. Днес този процес все повече отстъпва пред съвременните технологии, които използваме при изчисления, проектиране и други подобни дейности “, категоричен е доктор Сун.

Състезателите, които се справят най-добре с поставените задача, ще получат награди.

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес