Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стандартни са взетите мерки за безопасност на летищата и транспортната инфраструктура

19 ноември 2015, 13:40 часа • 2687 прочитания

Взети са си стандартните мерки за гарантиране на безопасност и сигурност на всички летища и транспортна инфраструктура и съоръжения. Това заяви пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски, съобщи БГНЕС.

Московски коментира ситуацията с аварийно приземилия се самолет на Летище „Бургас”, като посочи, че се е задействала система за обща тревога. „Всяка институция има записан план как да реагира в такава ситуация. Това се направи всъщност”, каза Ивайло Московски.

Той поясни, че е подаден сигнал от командирите на полета за аварийна ситуация. Съответно нашето Ръководство „Въздушно движение” по най-бързия начин е задействало системата, която е разписана в този план за обща тревога. Изпратена е и инструкция към Летище „Бургас”, където е бил най-удачният вариант да се приземи самолетът.

„Към момента не са необходими допълнителни мерки. Взети са си стандартните мерки за гарантиране на безопасност и сигурност на всички летища и транспортна инфраструктура и съоръжения”, успокои министърът на транспорта.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес