Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще има ли проблем с парното в Бургас през най-студените дни?

08 януари 2019, 13:08 часа • 811 прочитания

Ниските температури в цялата страна подложиха на изпитание всички потребители на топлина. Различните видове отопление се използват и според жилището. Бургаските комплекси, „Изгрев“, „Славейков“, част от „Лазур“, „Зорница“, „Братя Миладинови“ използват услугите на "Топлофикация - Бургас" ЕАД. Там обаче има и цели входове, които са се отказват от услугата или са направили това преди врме. Причините са различни, но основните са непосилните за някои групи от населението сметки и недоволството от градусите на доставената топлина.

Инж. Христо Илиев е началник на Топлофикация Бургас. Той уверява, че дружеството е в състояние да посрещне студените дни и да се справи, дори ако градусите паднат още. За Actualno.com той заяви: „Имаме пълна готовност и няма никакъв проблед да поем студовете“.

По горещия въпрос с дълговете на Топлофиказия той обясни:

“Не може да се говори за дългове, а за начин на плащане. Това, което произвеждаме го продаваме, а тези, на които продаваме, много пъти ни дължат. Ние пък дължим на Булгаргаз и така се получава една въртележка. Парите са налице, в крайна сметка, иска се добра воля да се изчистят нещата. Не, че работим на вересия, както се казва, но има какво да се изглади. Въпреки това няма дългове, които да спрат доставките на газ. Имаме пълния капацитет да посрещнем студа и ниските теемператури“, допълва инж.Илиев.

Съвети как да се запази топлината в дома, без да това да води до повишаване на месечните сметки за отопление, дават специалистите. Те съветват радиаторите да не бъдат изключвани, дори когато не сте вкъщи, а само да се намалят градусите. Уплатняването на врати и прозорци, поставянето на алуминиево фолио зад радиатора и други трикове, могат да бъдат изпробвани през мразовитите зимни дни.

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес