Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пропускателен режим за коли влезе в сила в Созопол

21 май 2018, 20:14 часа • 4841 прочитания

От 21 май собственици на автомобили, които са дошли на почивка или просто да разгледат Созопол, могат да останат на територията на стария град безплатно само в рамките на два часа. След това всеки час престоя в стария град се заплаща по левче. Идеята е да се избегне хаоса в тесните улички на малкия град.

Новият режим ще действа само през туристическият сезон, съобщава Нова телевизия.

Всяко такси с туристи, спирайки на бариерата ще получава електронен билет. С него може да остане на територията на стария град безплатно само два часа, след това на всеки час ще се начислява левче. Ограничението няма да засегне хората, които имат имоти в Стария Созопол.

 

„Имат право да отидат в общината и да им бъде издадена една карта, която карта, ще им позволява съответно автомобила, на който съответно се води картата, който имат в тоя дом да влиза и да излиза безплатно”, обясни зам.-кметът Панайот Рейзи.

Удобството няма да е безплатно за собствениците на хотели и къщи за гости. За удобство на туристите работят и 8 паркинга, които през активния сезон ще предлагат цени за по-дълъг престой.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес