Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха ремонтирания и обновен Центъра за специализирана образователна помощ в Бургас

16 ноември 2018, 12:23 часа • 2260 прочитания

94 деца със специални нужди от Бургас и региона, вече имат ремонтирано училище. “Нашите мечти са реалност. Искахме рампа за колички, асансьор до втория етаж, обновен физкултурен салон и тоалетни подходящи за децата. Имаме всичко това плюс прекрасни специалисти и уникални деца“. Това каза директорът на Центъра за специализирана образователна помощ Диана Костова. Радостта на всички е голяма, защото в училището не е правен ремонт от 20 години.

Педагози, терапевти, логопеди и всички, които се грижат за децата са отдадени на работата си. Те обучават ученици от първи до 12 клас.

Зам.-посланикът на САЩ в България Джъстин Фридман, който беше гост на откриването на центъра сподели на български език, че има четири деца, едно от които е със специални образователни потребности. “Знам, че децата са бъдещето на България. Но без усърдната работа на много хора, този празник нямаше да бъде възможен“, каза още Фридман.

113 хиляди долара е сумата, която е вложило американското посолство в ремонта, а партньорът в начинанието община Бургас е дала 40 хиляди лева за обновяване на дворното пространство и подмяната на настилката.

Кметът на общината Димитър Николов благодари на всички, които са участвали в осъществяването на проекта и каза: “Без големите сърца на специалистите, услугата която предлага училището нямаше да е пълноценна“.

Не остана не развълнувано сърце от празничната програма с която децата благодариха на всички вложили усилия и превърнали тяхното училище удобно и съвременно място за обучение, игра и израстване.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес