Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов пожар в Бургаско е локализиран

16 август 2023, 12:06 часа • 916 прочитания

Локализиран е пожарът в Бургаско между селата Миролюбово и Дрянковец , съобщи директорът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев, цитиран от БНР. Два автомобила с огнеборци работят на място. Дежурни екипи ще останат там, както и на мястото на пожара от преди ден – край село Изворище.

Още: Установиха причината за огромния пожар в Бургаско (СНИМКИ)

Пожарът между селата Миролюбово и Дрянковец пламна вчера следобед. Първоначално с него се бореха три екипа пожарникари. Няма опасност за близките населени места.

Пожарът е засегнал сухи треви и храсти, както и смесена гора в дере.

„Локализиран е вече пожарът. Има едно огнище. Два автомобила са на място. Надяваме се съвсем скоро, че ще е ликвидиран", каза комисар Николаев.

По думите му огънят е далече и от двете населени места Дрянковец и Миролюбово. Въпреки това там ще останат дежурни екипи, които да следят за ново възпламеняване.

Още: Щетите от пожара в Бургаско - хиляди декари гора и 4 вили

Изгорелите смесени гори при пожара край селата Изворище и Брястовец преди ден са около 4000 декара, изпепелени са напълно две постройки и една частично, сочат последните данни на комисар Николаев. Щети има и в дворове на две къщи във вилната зона на Изворище.

Дежурни екипи на пожарната остават на място и в този район да следят за евентуално ново разпалване на пожарите от силния вятър по южното Черноморие.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес