Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изявени спортистки в борбата за Кралица на Бургас 2014

01 декември 2014, 14:20 часа • 13969 прочитания

Оказа се, че освен красиви, участничките в Кралица на Бургас са и доказани спортистки. Сред дузината финалистки се отличиха няколко спортни натури.

Гергана Стойкова се е занимавала 4 години с лека атлетика, взимала е участие в 4 републикански първенства. Най-големият и успех е финалист на спринт с препятствия и 6-то място в многобой. Като малка се е занимавала с балет и е печелила „Принцеса на танца”.

Мирослава Кискинова  е тренирала 2 години айкидо, в момента от 7 месеца се е насочила към друго бойно изкуства, а именно кикбокс. От дълги години страста и е модерния балет, който и е донесъл многобройни международни златни, сребърни и бронзови медали.

Галина Иванова е 7 години парадна мажоретка. Най-големият и успех е първо място на международен конкурс в курорта Албена.

Внимание! Янита Димитрова е орнажевият колан на киокушинкай  в самурай.

Паулина Вълчева е привърженичка на водния спорт и е тренирала няколко години плуване в родния отбор „Черноморец”.

Няма как да не се отбележи, че в конкурса има и няколко златни момичета в категория худовествена гимнастика. Това са Калина Жейнова и Женина Трашлиева.

С втората хубавица, която има над 130 медала в различни турнири и първенства, сред които от европейски състезания, се наложи конкурса Кралица на Бургас, да се раздели! Причина за това е приемането и в националния отбор по художествена гимнастика.

 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес