Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДНСК: Приличащият на хотелски комплекс строеж на Алепу е конструкция за спиране на свлачище

03 юни 2020, 12:59 часа • 4492 прочитания

Не хотелски комплекс със стаи, а "носеща конструкция, с цел спиране на земните пластове зад нея" - това представлява строежът на "Главболгарстрой" на Шофьорския плаж в местността Алепу, установи проверка на ДНСК.

"Част от помещенията, които са направени биха могли да се използват за обслужващи цели, но те ще изцяло са под земята", каза началникът на строителната дирекция инж. Милен Ненчев.

По думите му, се предвижда и изграждането на сграда в източна посока от т.нар. "съоръжение", информира "Флагман". Самото съоръжение щяло да бъде терасовидно, в най-високата част - 4 етажа, а в най-ниската си част щяло да бъде едноетажна височина.

"Главболгарстрой" е собственост на Симеон Пешев и е една от най-големите строителни фирми в България. Тя спечели и поръчката за изграждане на Национална многопрофилна педиатрична болница.

Заради случващото се на Алепи, "За да остане природа в България", чието лице е столичният общински съветник Тома Белев, ще направят флашмоб пред Народното събрание - днес, 3 юни, от 18:30 часа!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес