Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бургазлии ще посрещнат Китайската нова година

17 декември 2019, 11:54 часа • 1826 прочитания

Китай не е само бизнес, но на първо място олицетворение на една необятна многовековна култура. Това си припомниха участниците в среща, която се проведе в Бургас. В нея участва директорът на Китайския културен център в София - Ту Сюесон, кметът Димитър Николов и заместник-кметът по "Култура, туризъм и спорт" Диана Саватева.

В началото на новата 2020 година в Бургас започва седмица посветена на китайската култура. Поводът е Китайската нова година и празникът на фенерите.

В програмата са включени концерти, изкуството на променящото се лице, театрални представления, танци, фокуси и изложба, представени от членовете на Арт трупата на Нинбо.

Китайската нова година е на 26.01.2020, а празникът на фенерите "Юенсяо дзие" се чества на 08.02.Това са много важни събития свързани с традициите на китайския народ. Бургазлии ще научат още за тях чрез инициативите, които ще бъдат проведени в града.

Това не се първите срещи на жителите на Бургас с изкуството на Изтока.

През тази година имаше поредица от събития, с които бяха отбелязвани най-големите китайски празници. Проявите бяха приети с интерес от хората. Това е поводът да се постави началото на едно културно партньорство, обогатяващо календар на Бургас. 2020 е година на Металния Плъх. Тя олицетворява ново начало, нови възможности, любов и пари. 2020 предвещава да бъде успешна, силна и просперираща.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес