Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бум на раждаемостта в Бургас

16 август 2015, 15:41 часа • 4120 прочитания

Има бум на раждаемостта в родилното отделение на МБАЛ-Бургас. Това каза за "Фокус" д-р Антонио Душепеев, началник на Родилно отделение на МБАЛ-Бургас.

По неговите думи, от началото на годината са се случили повече от 1 110 раждания.

„В последните 2,3 месеца ни е изключително трудно, защото поемаме цялата патология на областта, но за радост се справяме и всички деца и майки са живи и здрави“, посочи докторът.

Той допълни, че очаква да се случи така дългоочакваният ремонт на отделението, който е изключително наложителен. Финансиране се очаква от Министерството на здравеопазването.

„Отделението има нужда от цялостно преосмисляне на архитектурното разпределение на помещенията. Искаме жените да раждат в отделни стаи и да има съвременни родилни легла. Това са предвидени неща, които трябва да се случат. Включително е предвиден и директен асансьор между различните звена“, каза Душепеев.

По неговите думи, според ежедневните му наблюдения случаите с непълнолетни родилки са намалели в последно време. „Това се дължи на много неща, но най-вече на работата на институциите, защото в този процес са ангажирани много институции. Лошото обаче е, че този проблем не може да се отстрани окончателно“, обясни Душепеев.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес