Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АПИ: Ремонтът на международния път за Турция ще продължи около месец

30 януари 2015, 14:59 часа • 13209 прочитания

В кратки срокове ще бъде възстановен участъкът при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново. Дясната лента в отсечката пропадна на 27 януари тази година.

За укрепването му Агенция "Пътна инфраструктура" предприе извършването на инженерно-геоложки проучвания. Първокласният път е основна артерия, свързваща ГККП "Дуранкулак" с ГККП "Малко Търново".

Днес сe извършват сондажи, за да се проучат в дълбочина причините за пропадането на платното. Ще се вземат необходимите проби и в зависимост от анализа на резултатите ще бъде преценено какви конкретно технически решения ще бъдат предприети.

Очаква се най-късно в средата на февруари да започнат възстановителните дейности. По първоначални оценки при подходящи метеорологични условия ремонтните дейности ще продължат около месец, обясняват от пътната агенция.

В момента движението в участъка при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново се извършва в лявата лента. Поставена е необходимата сигнализация за временна организация и безопастност на движението, а ограничението на скоростта е до 50 км/час.

Проектът за пътя за Малко Търново е извършен частично при предния мандат на правителството с премиер Бойко Борисов. От него има останали три километра за довършване. По тях не е направено нищо в изминалата година и половина, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде агенция "Фокус".

Тя добави: "Поставяме си като задача да започнем довършването на тези 3 километра до входа на Малко Търново, за който са необходими 1.4 млн. лв.”.

Снимка: Архив

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес