Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

20 зарядни станции за електромобили монтираха в Бургас

11 юли 2022, 11:20 часа • 1844 прочитания

20 зарядни станции за електромобили са инсталирани и вече работят в Бургас по съвместния проект между Община Бургас и Eldrive. Те се намират на общински терени и паркинги, като достъпът за електромобили до тях е свободен и безплатен само за времето за зареждане.

Инсталираните зарядни станции са с мощност от 22 kW AC до 50 kW DC, а зареждането в мрежата е възможно през мобилно приложение и RFID карта. Финансирането е по проект  „Изграждане на публична зарядна инфраструктура в градска среда – Южна България“, осигурено от Фонд за Устойчиви Градове и Обединена Българска Банка АД.

Eldrive е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона, като към момента оперира на три международни пазара – България, Румъния и Литва. Мрежата от публични станции Eldrive е най-голямата в страната и e единствената с национално покритие у нас. Към момента мрежата включва над 550 зарядни точки и предлага диверсифицирано портфолио от стандартни и бързозарядни станции.

ОЩЕ: Колко електромобила има в ЕС?

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес