Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пърси Джаксън среща Картър Кейн в "Синът на Собек"

16 декември 2013, 15:51 часа • 69901 прочитания

Историята, която младите фенове на приключенията чакат отдавна, вече е факт.

Героите на две от бестселър поредиците на Рик Риърдън – Пърси Джаксън („Пърси Джаксън и боговете на Олимп”) и Картър Кейн („Хрониките на Кейн”) се изправят един срещу друг в „Синът на Собек”.

Картър Кейн разследва слуховете за чудовище на Лонг Айлънд, когато се натъква на Пърси Джаксън. Тяхната първа среща не минава никак приятелски, въпреки че героите си приличат много повече, отколкото си дават сметка.

„Разказът е комплимент към моите читатели, които отдавна ме молят да срещна Пърси и Картър”, разказва Рик Риърдън в интервюта. Авторът разкрива още, че тъй като Собек е египетски бог на водата, изобразяван като крокодил, синът ще да е един от по-стръвните му последователи. И без да издаваме нищо повече – очаквайте много крокодилски екшън от историята.

Рик Риърдън печели любовта на младите читатели с романите от поредиците ПЪРСИ ДЖАКСЪН И БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП, ХРОНИКИТЕ НА КЕЙН и ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП. Носител на наградата Children’s Choice Book Award Author за 2011 година, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес