Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на болница "Св. Мина", замесена в незаконна търговия с онколекарства, остана без договор

30 ноември 2018, 12:46 часа • 6499 прочитания

Ръководителят на онкоболницата „Св. Мина“ д-р Георги Георгиев няма да запази поста си. Това стана ясно на дншеното заседание на Общинския съвет в Благоевград, предаде кореспондент на Actualno.com.

Договорът на Георгиев няма да бъде подновен. Това е единственият такъв случай от разгледаните общо четири на днешното заседание на благоевградските общинари що се отнася до местната система на здравеопазването. След шест месеца ще има конкурс за нов директор, като Георгиев може да се яви на него. Дотогава той ще остане на поста си.

Припомняме, че "Св. Мина" влезе в полезрението на правосъдието заради незаконна търговия с онколекарства. Бяха задържани седем души, а в ареста останаха четирима - соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, както и още трима мъже. Лекарите Зора и Небесна Балджийски и фармацевтката Светлана Тюлекова, която е изнасяла физически лекарствата, бяха пуснати под домашен арест. Задържаните двама лекари – майка и дъщеря – Небесна и Зора Балджийски, изписвали лекарства и ги предоставяли за продажба чрез съпруга на едната.

Д-р Георгиев дойде от началото на сесията и изслуша спокойно доводите на общинските съветници, които определиха управлението му като високо разходно - заради увеличените разходи на болницата, за сметка на по-малкото персонал. Друг аргумент против неговото оставане на поста, разбира се, беше скандалът с изнасяните незаконно онколекарства.

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес