Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рафтингът - емблема за Симитли

25 май 2018, 07:21 часа • 1697 прочитания

Рафтингът е една от емблемите на Община Симитли. Това каза за Радио "Фокус" – Пирин Станимир Станимиров, инструктор по рафтинг, каяк и алпинизъм. Той отбеляза, че макар това да е опасен и екстремен спорт, през последните години популярността му нараства.

"Рафтингът представлява спускане с гумена лодка, наричана рафт, в бързи води. Там, където има бързеи в реките, разбира се, съществуват и опасности, тоест камъни, подмоли, валяци, дървета, вълни и така нататък. Оказва се обаче, че през последните години все по-малко са онези, които не знаят какво точно представлява рафтингът. В общи линии се радваме на голям интерес от страна на посетителите“, каза още Станимиров.

Той добави, че има както хора, които не са се докосвали до това изживяване, така и такива, които вече са се спускали с рафтинг, харесало им е и искат да изживеят адреналина отново и отново. "Бих казал, че за общината, рафтингът вече е една от емблемите, защото най-хубавото трасе, което се намира в Кресненското дефиле е на територията на Симитли. Като цяло хората много се бъркат, когато говорим за Кресненското дефиле, защото си мислят, че то е само на територията на Община Кресна, но всъщност голяма част от дефилето е на територията на Симитли", добави Станимиров. Той подчерта, че с помощта на Общината успяват да развият рафтинга до високото ниво, на което е в момента.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес