Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Благоевград отбеляза Световния ден на околната среда

05 юни 2024, 19:39 часа • 669 прочитания

В Световният ден на околната среда представители на отдел „Екология’’ към Общината Благоевград и Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски’’ изнесоха кратка презентация на тема „Мерки срещу засушаването и увреждане на почвите и екосистемите’’ пред ученици от Природо-математическа гимназия „Акад. С. П. Корольов’’ – Благоевград.

Световният ден за опазване на околната среда се провежда всяка година на 5 юни и е инициатива на Организацията на обединените нации (ООН). Този ден е избран от ООН като ден за повишаване на информираността на хората по света и за действия за опазване на природата. От началото му през 1974 г., събитието се е разраснало до глобална платформа за достигане до хората от всички краища на света и се отбелязва в над 100 държави.

Всяка година денят на околната среда засяга тема, която привлича вниманието върху остър, належащ проблем, свързан с околната среда.

Световният ден на околната среда през 2024 г. се фокусира върху проблеми, предизвикани от промяната в климата, които водят до драстично засушаване, увреждане на почвата и екосистемите, както и търсене на решения за преодоляването им, и протича под мотото „НАШАТА ЗЕМЯ. НАШЕТО БЪДЕЩЕ”.

Още: Община Благоевград затвори депо за строителни отпадъци, засилва контрола срещу замърсяването

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес