Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Благоевград обвини Кирил Петков в опасно поведение

27 август 2023, 20:40 часа • 7787 прочитания

Общинската власт в Благоевград публично обвини експремиера и съпредседател на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков в поведение, което застрашава други хора. Това стана с публикация в официалния профил на общината във Фейсбук.

"Бившият премиер Кирил Петков и свитата му нахлуха без каквото и да е разрешение в сградата на Аквапарка в града, която е не само публична общинска собственост, но и е затворена със заповед, тъй като е опасна за ползване. Това е не само грубо неспазване на закона, но и с действията си Петков е застрашил живота на граждани и служебни лица, канейки ги на територията на разрушеното съоръжение без законово разрешение", пише в публикацията.

Според казаното, от местния инспекторат се появили хора, само че охраната от НСО, която пази Петков, ги спряла: Заради заплахи: Политици с охрана от НСО

В публикацията във Фейсбук на общината се твърди, че на мястото Петков е снимал предизборен видеоклип. В края на октомври предстоят местните избори.

Приомняме, че кмет на Благоевград е Илко Стоянов, кандидат на "Има такъв народ".

Кирил Петков говори

Не виждаме нищо реално като антикорупционни разследвания - така Петков говори за временно изпълняващия длъжността Борислав Сарафов. И предупреди, че неговото правителство е било свалено заради пътните поръчки - въпросът бил дали сега пак ще стане така:

ОЩЕ: Напрежение между Петков и Борисов: Нека си вдигне телефона, а не да си говорим през медиите

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес