Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерти ще търсят решение за опасен жп мост при Петрич

18 март 2015, 14:08 часа • 5917 прочитания

Комисия с представители на НКЖИ, Областна администрация Благоевград и експерти от Община Петрич ще посети петричкото село Митино, за да направи оглед на стоманената мостова конструкция на железопътния мост и състоянието на жп линията върху съоръжението. Срещата е по инициатива на генералния директор на НКЖИ и в партньорство с Областният управител на Благоевград, за трайно и аварийно решаване на проблема. Огледът ще бъде проведен утре, 19 март.

След огледа ще бъде съставено становище относно конкретни мерки за проектиране и извършване на възстановителни дейности, които ще бъдат предприети по укрепване на железния път и съоръженията към него в междугарието Генерал Тодоров – Петрич.

В началото на миналата седмицата, от 9 март, беше прекъснато движението на влаковете в междугарието Генерал Тодоров - Петрич поради пропадане на железния път. Причината - придошлата река Струмешица е подкопала насипа на моста, по който се движат влаковете. За пътниците от засегнатия район са осигурени автобуси, до възстановяване на движението.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес