Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цяло семейство от Благоевград в ареста, обещавали поръчки на строителни фирми с връзки

22 февруари 2023, 18:29 часа • 12843 прочитания

Цяло семейство – бащата Васил Петров, майката Лидия и синът им Димитър от Благоевград са арестувани за крупни измами от строителни фирми.

С обещания, че ще им уредят обществени поръчки, събрали над половин милион от доверчиви предприемачи, съобщава struma.com.

Само една от фирмите им дала 250 000 лева, друга 110 хиляди, останалите са измамени с по-малки суми, но общата им стойност е 530 000 лева, уточнява медията.

Семейството парадирало с името на известен политик от ГЕРБ по високите етажи на властта, измисляйки си, че е братовчед на съпругата Лидия, който щял да уреди нещата.

Така строителни предприемачи от Пловдив, София, Благоевград и Сандански попадали в измамната мрежа и давали парите уж да се плащат рушвети.

Семейство Петрови от години парадирало в града с голямо богатство. Плащали по 7-8 хиляди лева за лизинги на пет автомобила. В момента според публикацията са им останали два, другите били прибрани от съответните лизингови къщи. Още: Измама с игри и печалби от името на "Български пощи"

Синът Димитър пък неотдавна се отрупал с пачки, запечатвайки този момент в култов кадър. Снимката коментирал баща му, който написал, че това са пари, изкарани с честен труд.

 От местната медия уточняват, че съпрузите били арестувани в центъра на Благоевград посред бял ден, зад магазин „Била“, а синът им – в софийска квартира.

След като изтече прокурорската мярка семейството ще бъде вкарано в съда, където ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разпитите на потърпевшите от измамната схема продължават и днес, допълва сайтът.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес