Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без държавен бюджет в община Петрич си направиха разчетите

17 февруари 2023, 11:36 часа • 1581 прочитания

Без приет държавен бюджет в община Петрич си направиха разчетите. Кметът ще предложи на местния парламент проект за приходите и разходите по параграфи докато се одобри официалният общински бюджет, става ясно от съобщение в сайта им.   

За втора поредна година се налага работа без приет държавен бюджет. За да осигури нормалното функциониране на общината обаче ръководството й предлага план за лимити на средства, субсидии, предоставяне на временни заеми за средствата от ЕС, очаквани собствени приходи, приоритетни капиталови разходи.

Целта според съобщението е осигуряване на пълна прозрачност по различни въпроси, касаещи финансовото управление на общината. Още: Историческият музей в Петрич има нов дом (СНИМКИ)

Изготвянето на прогнози и разчети по бюджета на общината за 2023 г. е предпоставка за по-голяма предвидимост и прецизност в процеса на подготовка и приемане на общинския бюджет на по-късен етап, сочат от местната управа.

Заложените за годината приходи и разходи са на стойност 64,5 млн. лв. От имуществени и местни данъци очакват приходи от 12,9 млн. лв., а от централния бюджет 43,5 млн. лв. Основните разходи пък са за функция образование – 30,4 млн. лева.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес