Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звезда на Берое иска да скъса договора си с клуба, дължат му 2 заплати

21 декември 2023, 16:24 часа • 10376 прочитания

Голямата звезда на Берое Вини Трибуле иска да прекрати договора си с тима по вина на клуба. Това заяви пред колегите от „Спортал“ неговият агент Болеслав Козакевич. По думите на импресариото заралии дължат на нападателя две заплати, което е достатъчна предпоставка контрактът да бъде прекратен.

Вини Трибуле има договор с Берое до лятото на 2024-та. Шефовете на старозагорския клуб на няколко пъти му отправиха предложение да го поднови, но той отказа. В последните месеци се заговори, че основната причина за действията на футболиста е, че той се е договорил с Левски и ще премине там през зимния трансферен прозорец.

„Трибуле няма да преподпише с Берое“

Вини Трибуле

„Прочетох изказване на президента на Берое Ернан Банато, което ме възмути. Той твърди, че имало оферта за Вини Трибуле, която сме отхвърлили. Това не е вярно. Нека кажа, че два месеца Вини не е получил заплата, заради което нашата цел е договорът му да бъде прекратен. Да, имаше оферта, но Берое я отказа. Става въпрос за отбор от България, хубава оферта“.

„Чудно ми е как футболната общественост в Стара Загора не си е отворила очите за това, което се случва - в отбора пристигат само южноамериканци, някои от тях не са дори в „Transfermarkt“, но пък получават дългосрочни договори и са много по-добре платени.

"При никакво положение Вини Трибуле няма да преподпише с Берое, докато Банато е там. Категоричен съм и за друго - от 15 години съм в България и никога не съм имал ни най-малък проблем с Берое. Интерес от страна на Левски? Слухове има, нищо специално. Имаме предложения от много места, включително и от чужбина. Всичко зависи от това дали ще платят на Вини дължимото, за да не разтрогне своя договор“, обясни агентът на голмайстора.

По-рано днес стана ясно, че собственикът на Берое ще прибере над 700 бона от трансфера на бивша звезда на ЦСКА.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес