Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо не ревахте, като предадохте Никодимов?

01 април 2014, 12:52 часа • 8688 прочитания

Нечуван вой се носи от ЦСКА тези дни. Паро Никодимов, видите ли, си искал честно заработените пари. Ама си ги искал сега, а не когато Лупи му обещае. Защото обещанията на Лупи всеки ги знае какви са... И дамгосаха Паро като предател.

Това е тъпо. Още повече, когато става въпрос за треньор, предаден цели три пъти по най-гадния начин от собствения си отбор ЦСКА. Само че "Армията" са прочути с късата си памет. Затова е редно да им се припомни как се изгавриха с един от най-славните си треньори за всички времена.

През 1983 година например ЦСКА не се посвени да уволни Никодимов след три поредни шампионски титли и скалповете на европейските шампиони Нотингам Форест и Ливърпул. След серия от цели 28 мача без загуба! Изритаха ги с помощника му Димитър Пенев като мръсни котета в името на някакво доста долно разчистване на сметки. И какво стана? Левски и титлата им отнесе на следващата година, че и ги напердаши седем пъти поред. През 1992 година ЦСКА пак предаде Паро само няколко месеца след като ги беше направил шампиони. Поводът - злополучното отпадане от Шампионска лига срещу виенския Аустрия (1:3, 3:2). Никодимов си тръгна обиден, а след това на "Армията" трябваше да чакат пет години, докато помиришат титла.

Беловласият треньор беше предаден за трети път от ЦСКА в края на 2001 година. Точно когато беше елиминирал Шахтьор (Донецк) за Купата на УЕФА и беше изнесъл две много тежки битки с Милан. Изгониха си легендата, за да довлекат италианеца Луиджи Симони. И стана една, не е за разправяне. За синьор Симони на "Армията" днес никой не иска да си спомня.

Когато беше въпросът да се гледа сеирът на Паро, всички си мълчаха. И при първото уволнение, и при второто, че и при третото. Същите тези сега зейнаха срещу Никодимов. Айде, няма нужда...

СТАНИЛ ЙОТОВ, "Всеки ден"

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес