Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради расизъм: Двубоят Сърбия - България остава без публика

02 ноември 2023, 11:44 часа • 1438 прочитания

Отборите на Сърбия и България ще играят пред празни трибуни на 19 ноември заради наказание от УЕФА. Двата тима ще се срещнат на сръбска земя в последен мач от квалификациите за Евро 2024, но мачът ще се играе без публика заради прояви на расизъм по време на двубоя между Сърбия и Черна гора на 17 октомври.

УЕФА разкости Сърбия заради расизъм

Сърбия бе наказана от Дисциплинарната комисия на УЕФА за един домакински мач без публика, а също така на страната бе наложена глоба в размер на 50 хиляди евро за "расистко поведение на феновете". Още 39 хиляди евро пък ще трябва да бъдат платени от сърбите за други провинения по време на мача с черногорците.

ОЩЕ: Свободно падане за България в ранглистата на ФИФА - Габон и Кюрасао ни притискат

Български фен на националния отбор

Кога е мачът Сърбия - България?

Двубоят между Сърбия и България ще се проведе на стадиона в Лесковац на 19 ноември от 16:00 часа. Както е известно, "лъвовете" вече нямат шанс да се класират за Евро 2024, но за Сърбия мачът ще бъде много важен в търсене на позиция сред първите две места в квалификационната група.

Три дни преди мача със Сърбия тимът на България ще се изправи и срещу Унгария. Това ще бъде и официалният дебют на Илиан Илиев като национален селекционер. Защо Илиан Илиев пое националния, а не друг треньор, четете в линка към специалната разработка на Actualno.com.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес