Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Залагане на три коня и отказване от милиони комисионна: Как Мартин Петров премина в Атлетико Мадрид (ВИДЕО)

01 октомври 2024, 22:29 часа • 545 прочитания

Бившият състезател на ЦСКА и настоящ футболен агент - Лъчезар Танев, гостува в подкаста "Код Спорт". Той разказа как се е осъществил трансферът на Мартин Петров от Волфсбург в Атлетико Мадрид. Зад сделката седят отказване от процент при бъдеща продажба и три заложени коня.

Интересният трансфер на Мартин Петров в Атлетико Мадрид

"Мартин Петров игра успешно в Сервет. Оттам го купиха за 4 милиона евро от Волфсбург. За онова време много добра инвестиция", започна Танев и разкри как е осъществявал сделки назад във времето. "Тони Муньос - съотборник на Любо Пенев навремето, беше спортен директор в Атлетико Мадрид, но Атлетико Мадрид, който финансово няма нищо общо със сега", разказа агентът.

ОЩЕ: "Предложих Гонзо първо на ЦСКА, а после опростих дълг, за да премине в Левски" (ВИДЕО)

Пас към миналото

Отказване от процент при бъдеща продажба

Той предложил Петров на "дюшекчиите", а те харесали бързоногото крило. "Мартин имаше клауза за напускане срещу 10 милиона, което беше непосилно за Атлетико. Аз винаги съм се стремял да удовлетворявам интереса на играча. В Мадрид той щеше да бъде по-добре платен", продължи бившият играч на ЦСКА и каза, че той, колегата му и Мартин Петров са се отказали от процент при бъдеща продажба, за да може цената на футболиста да падне до 8 милиона и половина.

Шефът на Атлетико заложил три коня заради Петров

"Отидохме до Волфсбург с Мигел Анхел Хил - тогавашния собственик на Атлетико. Германците не повярваха, че испанците дават толкова пари. Мигел Анхел имаше коне и ме попита: Твоето момче заслужава ли тези пари, защото заложих три от най-добрите ни коне", спомни си с усмивка Лъчезар Танев.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Настъпи мигът на истината за Левски!

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес