Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За разлика от мъжкия тим: България U21 надви Черна гора (СНИМКИ)

15 юни 2023, 21:31 часа • 2045 прочитания

Младежкият национален отбор на България (U21) надви с 1:0 връстниците си от Черна гора в контролна среща, проведена на стадион “Христо Ботев” в Благоевград. Единственото попадение в мача отбеляза резервата Георги Николов в средата на второто полувреме. Успехът на “лъвчетата” можеше да е още по-изразителен, но в края на първата част те пропуснаха дузпа.

България U21

Така възпитаниците на Александър Димитров "отмъстиха" за поражението на мъжкия тим от "храбрите соколи". Момчетата на Младен Кръстаич загубиха от Савич, Йоветич и компания в първия двубой от квалификациите за Европейското първенство по футбол 2024.

ОЩЕ: Капитанът на България U17 премина в италиански клуб (СНИМКА)

В Благоевград сблъсъкът започна равностойно, но постепенно домакините започваха да владеят все повече инициативата. Така се стигна до най-чистото положение преди почивката, когато Даниел Хвойнев бе съборен в наказателното поле на гостите и съдията Никола Попов посочи бялата точка. Зад топката застана Марк-Емилио Папазов, чийто удар обаче бе отразен от вратаря на съперника Никола Изевич.

В 64-ата минута влезлият като резерва Роберто Райчев имаше възможност да открие резултата, но изстрелът му премина съвсем близо до целта. Десет минути по-късно България U21 поведе чрез друг футболист, появил се от пейката – Георги Николов. Нападателят на Спортист Своге засече с глава чудесно центриране на Николай Златев отляво. До края на срещата нови голове не паднаха. На 20 юни младежкият национален отбор гостува на Албания отново в приятелски мач.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Георги Николов

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес