Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Велислав Вуцов вероятно поема младежите

06 декември 2013, 09:23 часа • 21480 прочитания

Много е вероятно Велислав Вуцов да поеме младежкия национален отбор по футбол на България. Бившият наставник на "Славия" и "Левски" в момента не води никакъв отбор, а договорът на Михаил Маданск изтече с края на европейските квалификации, където се провалихме.

На треньора няма да бъде предложен нов контракт не само заради резултатите, но и заради критиките, които отправи към селекционера на мъжкия тим Любослав Пенев. Мадански бе недоволен от факта, че за мач без значение на А отбора (последната световна квалификация с Чехия) Пенев повика Симеон Славчев, който е основна част от състава на младежите.

Досега за основен претендент за селекционер на втория по важност отбор бе сочен Методи Деянов. Бившият футболист на ЦСКА водеше юношите до 17 години, а преди това е работил в детско-юношеската школа на родния си клуб. Пречка пред Деянов е фактът, че той не притежава нужния за поста лиценз Про, а има само лиценз А.

В БФС са обсъждали вариантите и кандидатурите на двама други специалисти - на Емил Велев, който след освобождаването му от Локомотив (Сф) е без работа, както и на селекционера на юношите до 19г. - Александър Димитров. В крайна сметка обаче най-вероятно ще бъде избран Велислав Вуцов, чиято кандидатура трябва да бъде утвърдена на първото заседание на Изпълкома на БФС след Нова година, написа football24.bg, цитирайки в. "Сега".


Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес