Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: Трансферите, които ще пратят Левски в Европа

02 януари 2024, 07:00 часа • 12029 прочитания

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

Зимният трансферен прозорец е ключов период във всяко едно първенство. Неведнъж сделките, осъществени в този етап от годината, са определяли хода на шампионата, неговият победител, а и отборите, които изпадат. При актуалното класиране в родната Първа лига топ клубовете би трябвало да минимизират грешите си и да взимат точните решения, касаещи различните футболни, структурни и организационни компоненти.

Левски има само един шанс да осмисли сезона си

Особено когато си Левски и имаш само една възможност да осмислиш сезона си! Столичният гранд отпадна от турнира за Купата на България и се отдалечи от лидерското място в efbet Лига. "Сините" се надяват на класиране в европейските надпревари, при възможност - без плейоф. За целта ръководството неминуемо ще трябва да извърши корекции в състава на Николай Костов.

Пас към миналото

Нов вратар - нужда има, средства - не

В един утопичен свят бихме казали, че Левски ще се подсили на всички позиции. Финансовата ситуация в клуба обаче обрича на провал тези оптимистични идеи. Може би това ще се окаже причината, която да забави акостирането на нов вратар на "Герена". Иначе от такъв има нужда заради напредналата възраст на Николай Михайлов и неубедителните изяви на Пламен Андреев.

ОЩЕ: Топ 3 футболисти на България за 2023: Вотът на спортните редактори на Actualno.com

Какво следва, ако Хосе Кордоба напусне "Герена"?

През последните 2 месеца момчетата на Костов показаха известни колебания в защита. При евентуален изходящ трансфер на Хосе Кордоба, за какъвто се спекулира периодично, привличането на негов заместник е неизбежно. В идеалния случай със сумата, която ще постъпи в сметката на Левски, ще може да се осигури и нов краен бранител. Не е сериозно за тим от този ранг да разполага само с трима бекове - единият, от които - Жереми Петрис, с неясно бъдеще.

Сагата с Жереми Петрис и Андриан Краев

Неговата съдба, както и тази на капитана Андриан Краев, са мистерия за феновете на столичани. По всяка вероятност двамата ще напуснат през лятото, когато изтичат договорите им. Дотогава обаче дали ще играят и какво доверие ще им гласува Николай Костов, не е ясно. Категорично специалистът няма лукса да си позволи да ползва някой свой възпитаник за назидание, но ако види липса на желание у Петрис или Краев, едва ли ще се поколебае да ги закотви на пейката. Това пък ще ограничи избора му, който така или иначе не е особено богат.

ВАР-ът на Actualno

Левски има нужда от номер 10 и номер 9

В предни позиции нещата изглеждат доста по-ясно. Левски се нуждае спешно от плеймейкър и типичен централен нападател. За да се осигурят футболисти с такъв профил, неминуемо първо са нужни изходящи трансфери. По всичко изглежда, че свежи финанси ще постъпят от продажбата на Роналдо. Бразилецът се е запътил към руския Ростов. Лошата новина за "сините" е, че ще трябва да потърсят заместник на крилото, а добрата - ще разполагат с нужните средства.

Завръща ли се голямата звезда Найджъл Робърта?

Таран като Найджъл Робърта, за когото се спекулира, че може да се завърне на "Герена", е страхотна опция за върха на атаката. Всички отговорни по селекцията на Левски, трябва да впрегнат усилия и към намирането на нов Уелтън, но на десния фланг. Нападението на столичани би придобило нов облик с двама бързи, остри и технични играчи по крилата.

Ръководните фактори на столичния колос вече признаха, че селекцията е зависима от продажбите на футболисти. Ако клубът изиграе картите си правилно и открие нови бижута на приемлива цена, то дори ще може да увеличи конкуренцията в състава. Именно това е нужно на Левски, за да може да се класира за Европа. В противен случай, нулев сезон на фона на разделението между феновете и мажоритарния собственик Наско Сираков може да се окаже пагубно.

 

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": Царете на безотговорността в българския футбол през 2023-а

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес