Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Кипър пак се сетиха за Мъри, гласят го за заместник на португалски злосторник

04 октомври 2023, 12:29 часа • 1069 прочитания

В Кипър отново се сетиха за Станимир Стоилов. Медиите на Острова на Афродита съобщиха, че бившият треньор на Левски е един от фаворитите за наставник на местния гранд АПОЕЛ Никозия. Той ще трябва да замени на поста португалеца Рикардо Са Пинто.

В АПОЕЛ не са доволни от Са Пинто

Рикардо Са Пинто пристигна в АПОЕЛ в началото на лятото, но под негово ръководство отборът се представя доста под очакваното като в момента заема шесто място във временното класиране с 11 точки от шест изиграни мача. Освен това отборът не успя да се класира за груповата фаза на Лигата на конференциите. Това хич не се харесва на ръководството на клуба и те вече са вдигнали мерника на португалеца.

Рикардо Са Пинто

Иберийският специалист също така се замеси в огромен скандал в Кипър, след като удари в лицето помощник-треньора на Анортозис в дербито между двата тима в края на септември. Тогава Са Пинто получи директен червен картон и бе изгонен, но се очаква той да получи тежко наказание – спиране на правата за срок между 3 и 6 месеца.

Мъри може веднага да започне работа

Именно бъдещото наказание на Са Пинто и слабото представяне на АПОЕЛ са накарали шефовете на клуба да помислят за заместник на португалеца. Те вече са изготвили списък с потенциални кандидати като в челните места е и името на Станимир Стоилов. Голям плюс за евентуалното назначение на Мъри в АПОЕЛ е фактът, че той в момента е без работа и веднага може да започне в новия си тим.

Наско Сираков Станимир Стоилов

Стоилов напусна Левски в началото на април след Общото събрание на акционерите. Тогава стана ясно, че Ивайло Ивков ще бъде освободен от поста изпълнителен директор, а това не се понрави на Мъри, който и без това не бе съгласен с начина на управление на „сините“.

В началото на лятото Стоилов отново бе спряган за треньор на АПОЕЛ, но тогава шефовете предпочетоха Са Пинто.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес