Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Успех, „лъвчета“: България U21 научи съперниците си в квалификациите за ЕВРО 2025

02 февруари 2023, 12:00 часа • 1396 прочитания

Младежкият национален отбор на България до 21 години ще трябва да премери сили с настоящия европейски шампион Германия в квалификациите за Евро 2025. Останалите тимове в нашата група „D“ са Полша, Израел, Косово и Естония. Общо 52 отбора ще се борят за 15 места на форума, а там по право вече се класира домакинът Словакия.

Жребият бе изтеглен днес в Нион, а квалификационната фаза ще се проведе между месец март 2023-та и октомври 2024 година. Победители в деветте групи, както и подгласниците с най-добри показатели (без да се броят резултатите срещу тимовете на последно място), ще се класират директно за финалния турнир, а останалите шест отбора, завършили на второ място, ще играят плейофи.

От БФС допълниха, че програмата на мачовете в нашата квалификационна група ще бъде изготвена допълнително след консултации между участниците. Припомняме, че в последните си контролни срещи възпитаниците на Александър Димитров записаха нулево реми срещу Словения и отстъпиха с 0:3 на Босна и Херцеговина в среща, която се игра в Благоевград.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес