Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трансферна цел на ЦСКА ще играе срещу Мъри Стоилов (СНИМКА)

05 юли 2024, 23:07 часа • 2403 прочитания

Нигерийското крило Фуншо Бамгбойе се присъедини към редиците на турския елитен Хатайспор. Атакуващият състезател, който преминава в новия си клуб като свободен агент, бе считан за основна трансферна цел на ЦСКА, но вместо това ще се изправи срещу Станимир Стоилов и Гьозтепе през следващия сезон. 

Желан от ЦСКА нигериец подписа с Хатайспор

Договорът на десния флангови футболист е за 2+1 години. От зимата на 2023 година Бамгбойе защитава цветовете на Рапид Букурещ, където бе трансфериран от унгарския Фехервар за 100 000 евро, показва проверка в авторитетния сайт Transfermarkt. 

ОЩЕ: Изпълнен с българи ЦСКА постигна 6 поредна "армейска" победа (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Кой е Фуншо Бамгбойе?

Според медийни публикации нигериецът с унгарски паспорт бе попаднал в полезрението на ръководството на ЦСКА заради добрия си сезон в северната ни съседка. През миналата кампания Фуншо Бамгбойе записа 42 мача за Рапид във всички турнири, в които се отчета с пет попадения и 8 асистенции.

Крилото започва кариерата си в Академия Аспайър, а през 2017 година преминава в Халадаш. Следва трансфер във Фехервар, а в началото на 2023 година подсилва Рапид. Сега футболистът предприе ново предизвикателство и ще се подвизава в турската Суперлига.

ОЩЕ: На "Армията" нямат спирка: ЦСКА привлича двама нови нападатели

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес