Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топузаков: Школата на Левски привлича най-добрите таланти на България (ВИДЕО)

13 юли 2023, 16:57 часа • 1289 прочитания

Новият директор на школата на Левски Елин Топузаков даде интервю пред клубната телевизия, за да коментира целите пред "синята" академия. Той е на мнението, че школата на Левски успява да привлече най-добрите таланти на България, които след време може да подсилят и мъжкия отбор.

Топузаков не се колебал дали да стане шеф на школата на Левски

"Не съм имал колебания никога, когато става въпрос за Левски - съм приемал винаги импулсивно, защото го дължа на клуба. Това е нещо ново за мен, което се надявам с екипа от треньори, с които се познаваме добре, да работим единствено в насока да вадим нови и нови таланти от школата, които един ден да заиграят в първия отбор", каза Топузаков.

Академията на Левски произвежда играчи за мъжкия футбол

"Винаги академията е произвеждала играчи за мъжкия футбол. Не можем да се оплачем, че липсват таланти в България и в частност в Левски. Мисля, че успяваме да привлечем най-добрите в нашата школа. С условията и работата в школата, която извършваме ежедневно, сме на най-високото стъпало в България.

Юношите на Левски ще трупат опит във Втора лига 

"От догодина трябва да бъдем още по-близко до първия отбор. Имаме намерения да участваме във Втора лига, където ще е още по-близо до динамиката и интензитета на мъжкия отбор и футбола в Първа лига и тези подрастващи таланти да бъдат подготвени, готови да се интегрират в първия отбор и най-високото ниво на представителния футбол", добави още той.

ОЩЕ: Ръководството на Левски скочи на НКП и „Левски на левскарите“, обяви нов код за събота

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес