Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тим от Първа лига продаде голям талант в елита на Испания (СНИМКА)

18 юли 2024, 18:12 часа • 1383 прочитания

Тим от Първа лига реализира силен изходящ трансфер дни преди старта на новия сезон, след като продаде голям талант в елита на Испания. Става въпрос за 18-годишния вратар Александър Андреев, който премина от Септември София в хита в Ла Лига през миналия сезон – Жирона.

Жирона привлече Александър Андреев

Ръководството на Септември разкри, че освен трансферната сума за правата на Андреев, тимът си е запазил и процент от евентуална негова следваща продажба. Очаква се 18-годишният страж да играе за младежката формация на Жирона през новия сезон. Представителният отбор на испанците пък ще участва в Шампионска лига през предстоящата кампания.

📝! #СептемвриСофия продаде юношата на клуба - Александър Андреев на хита в Испания - Жирона! Роденият през 2006 година...

Posted by ФК Септември София / FC Septemvri Sofia on Thursday, July 18, 2024

Кариерата на Александър Андреев

Александър Андреев е продукт двете академии под шапката на българския тим – Септември и ДИТ. През сезон 2021/22 той се превърна в герой за столичани, когато заедно със съотборниците си спечели Купата на БФС при младшата възраст. Самия той пък спаси две дузпи във финала. През последната година младият вратар бе част от представителния и дублиращия отбор на столичани.

Наскоро собственикът на Септември скочи на парите от ТВ правата.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес