Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдбоносен месец: 20-годишен ще доказва на Ел Маестро, че има място в ЦСКА

02 януари 2024, 12:21 часа • 5625 прочитания

Ръководството на ЦСКА ще даде възможност на 20-годишния краен бранител Сейни Санянг да се докаже пред Нестор Ел Маестро по време на зимната подготовка на отбора, пише "Тема Спорт". Клубът няма да бърза с решението за неговото бъдеще, като ще прецени какво да прави със Санянг след края на подготвителния период в Турция.

Ел Маестро дава шанс на Санянг да се докаже в ЦСКА

ЦСКА се събира за зимната си подготовка на 5 януари на базата в Панчарево. Подготовката за пролетния дял ще продължи до 10 февруари, когато е последната контрола срещу Септември. В този един месец Санянг ще получи възможност от Ел Маестро да тренира с отбора и да играе в контролите, за да докаже, че има място в ЦСКА.

Сейни Санянг

"Червените" ще решават за бъдещето на Санянг след зимната подготовка

Адаптацията на Санянг към европейския футбол все още не е завършена, като гамбиецът все още изпитва трудности да свикне със стила на игра. Откакто дойде в ЦСКА, той записа 13 мача във всички турнири, но за последно бе титуляр в края на месец август. Оттогава 20-годишният футболист е извън сметките на Ел Маестро.

ОЩЕ: Непреодолима пречка отказва ЦСКА от трансферно желание на Ел Маестро

Сейни Санянг

Защо Санянг не играе за ЦСКА?

Друг проблем за Санянг е, че не притежава паспорт от Европейския съюз, като по тази причина често остава извън групата на "армейците". В ЦСКА обмислят да пратят бранителя да трупа опит в друг отбор, като вероятна дестинация изглежда тимът на Литекс. Самият Санянг обаче иска да се бори за титулярно място в ЦСКА.

Санянг ще пътува с ЦСКА за лагера в Турция, като там ще получи и още един шанс да убеди Ел Маестро, че трябва да бъде титуляр на "Армията". След подготовката треньорският щаб на "червените" ще прецени дали да го задържи, или да го преотстъпи на друг отбор, където да трупа повече игрова практика.

ОЩЕ: Изгнаник в ЦСКА потърсил бягство при Саша Илич

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес