Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стенли с нова атака по БФС: Финал за Купата с 500 души! Някои сватби събират повече хора

25 май 2023, 13:22 часа • 3866 прочитания

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров за пореден път атакува остро БФС след снощния финал за Купата на България между ЦСКА 1948 и Лудогорец. Той изрази възмущението си от обидно малкото публика на трибуните по време на срещата и заяви, че у нас има сватби, които събират повече хора.

Стенли, който е част от екипа на Димитър Бербатов, допълни, че у нас играта е „победена от години, изпълнени с корупция, немарливост и незнание“. Той даде за пример Англия, където миналата седмица финалът за Купата на страната при жените събра над 77 хиляди души.

Финал за Купата на България. Провежда се на Националния стадион Васил Левски. Голям трофей е готов за грабване. Всичко...

Posted by Stiliyan Petrov on Wednesday, May 24, 2023

„Финалът за Купата на България на стадион с капацитет 42 000 привлече 500 души! 500 човека!! Колко зле трябва да са нещата, че такова престижно събитие в националния футболен календар е с по-малка посещаемост от някои сватби?! Само миналата седмица финалът за Купата при жените в Англия беше разпродаден - над 77 000 души“.

"Колкото повече чакаме да сменим ръководството, толкова повече поколения ще растат слабо заинтересовани от българския футбол. Това създава опустошителен цикъл на по-малко финансови ресурси за инвестиране в популяризирането на играта, което води до още по-малък интерес и редица други неблагоприятни последствия", е само част от написаното от Петров.

След финала пък треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев подаде оставка.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес