Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станимир Стоилов: От лед минахме на разорани ниви

19 февруари 2023, 17:47 часа • 3021 прочитания

Треньорът на Левски Станимир Стоилов бе много разочарован от равенството на неговия тим срещу Пирин Благоевград. Както е известно двубоят завърши при резултат 1:1, като по този начин „сините“ са в серия от 10 мача без победа в първенството. Това се случва за първи път от 10 години насам.

След края на срещата Стоилов отново не бе доволен от качеството на терена, въпреки хубавото време в Благоевград. Той сподели, че от лед преди седмица, сега сме преминали на разорани ниви.

„Винаги не е приятно, когато Левски не побеждава. Днес не успяхме да отбележим ситуациите, които имахме. През първото полувреме Пирин бяха малко по-мотивирани да печелят единоборствата. През второто нещата се промениха. Въпреки, че имахме преднина в резултата, имахме възможности да решим мача рано-рано. Не успяхме да ги завършим“.

„За качество на играта не мога да говоря – от лед, отидохме на разорани ниви. Колкото и да се стараха домакините да подготвят терена, видяхте трудността на настилката. Футболистите сами знаеха, че трябва да проявят воля и характер, опитаха, но не се получи. Затова сме разочаровани. Теренът бе основният фактор, който попречи и на двата отбора.

"Вратарят им ги спаси. Когато не вкараш гол, нормално е да натежи на отбора. Такива са условията, трябва да се играе. Левски ще продължи да се бори. Отборът има идея как да излезе от ситуацията. Левски има достатъчно силен отбор, когато оздравеят играчите ще имаме по-окомплектован състав“.

Мъри също така коментира и провалената сделка за собствеността на Левски. Той призна, че в последните шест месеца всичко в клуба се е правило, за да може тя да бъде реализирана. Сега обаче „сините“ отново ще трябва да се обединят, за да излязат от тежката ситуация.

„Шест месеца чакахме всичко да се случи по най-добрия начин за Левски. Правехме всичко възможно сделката да се случи. Има неизвестност за бъдещето. Сега трябва да се вземат тежки решения. Трябва обединени да излезем от тази тежка ситуация, в която се намира клуба. Шест месеца чакахме, действията бяха подчинени изцяло на сделката и евентуално да изчистим всички задължения, които имахме. Всичко се съобразяваше с това – входящи и изходящи трансфери, каза Стоилов.

 

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес