Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След загубата на мъжете: България U21 отстъпи на Словакия

25 март 2023, 20:31 часа • 2034 прочитания

Младежкият национален отбор на България отстъпи с 0:1 пред Словакия в първия си мач от турнира Анталия Къп 2023. Двубоят протече равностойно през по-голямата си част, като при единственото попадение в срещата останаха сериозни съмнения за нарушение срещу родния вратар Дамян Христов. 

Съдийската бригада обаче не реагира и голът бе зачетен, въпреки че в продължение на няколко минути на стража ни бе оказвана медицинска помощ. Иначе едно от най-добрите положения за "лъвчетата" дойде още в началото на сблъсъка. В 11-ата минута Божидар Пенчев изведе Симеон Александров на добра позиция, чийто удар бе отразен.

ОЩЕ: Капитанът на България U17 премина в италиански клуб (СНИМКА)

Георги Николов също имаше добра възможност, но не уцели вратата. В 69-ата минута изстрел на Франтишек Коша отблизо бе спасен от Христов, а Марек Уялаки добави и вкара единствения гол в мача. Така селекцията на Александър Димитров последва примера на мъжкия тим, който допусна поражение от Черна гора.

Следващият двубой на България U21 от турнира Анталия Къп е във вторник, 28 март, срещу Финландия. Срещата е с начален час 17:30. Припомняме, че младежите ни научиха съперниците си по пътя за ЕВРО 2025.

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес