Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандално: Пирин не предложил договор на Бибишков и изпуснал 800 000 евро от Ювентус

06 юли 2023, 16:04 часа • 1552 прочитания

Отборът на Пирин (Благоевград) е пропуснал шанс да прибере поне 800 000 евро за трансфера на Марсел Бибишков в Ювентус. Причината е, че ръководството на Пирин не е предложило нов договор на Бибишков, който е преминал в италианския футболен колос като свободен агент.

Защо Пирин не предложи договор на Марсел Бибишков?

Бащата на Марсел - Крум, който е играл за отборите на Левски, Берое, Пирин, Байерн Мюнхен и Литекс, обяви пред bTV, че очевидно в Ювентус са оценили таланта на сина му, но в Пирин не са. Той смята, че ако Пирин бе обвързал сина му с нов договор, Ювентус е бил готов да извади близо 1 милион евро, за да го привлече.

Марсел Бибишков

"Той няма договор с Пирин и напуска. Искам да уточня, че за да подпише контракт, някой трябва да му предложи такъв. Той си тръгва с високо вдигната глава и не е виновен за това, което се случва в клуба. В последните дни се пише за футболисти, които си тръгват през задния вход, но това не е така. Марсел чакаше да му предложат първи професионален договор, но човекът, който се занимава с тези неща, не е наясно или не знае какво точно прави в Пирин", каза Крум Бибишков пред bTV.

Пирин не знае как да управлява школата си

"В Ювентус оцениха таланта на Марсел, но в Пирин не успяха. Има доста талантливи деца в академията. След случая с Марсел от клуба започнаха да отправят предложения за договори на другите юноши. Винаги в последния момент мислим за нашите юноши. Аз съм израснал в този клуб и ме боли от това, че в момента той се управлява от един човек, на когото не му е там мястото. Срамно е да му казвам името, но говоря за Атанас Дафинов. Искам да го попитам след 2-3 месеца той през коя врата ще излезе?", добави още той.

Преди дни Пирин се оплака, че двама играчи са напуснали през "задния вход". По-късно пък стана ясно, че "избягалите" са подписали с новак в Първа лига.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес