Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сдружение има идея да отнеме акциите на Левски от Наско Сираков

06 декември 2023, 12:44 часа • 3029 прочитания

Сдружението "Левски на левскарите", сред чиито учредители е и Станимир Стоилов, има идея да вземе контрола над акциите на Левски. Част от членовете на сдружението нямат доверие на мажоритарния собственик Наско Сираков и искат да отнемат акциите му, твърдят спортните новини на "24 часа".

"Левски на левскарите" не иска Наско Сираков да управлява Левски

На общо събрание на "Левски на левскарите" 74 души от присъствалите са одобрили идеята да се опита да се вземе контролът над акциите на клуба. Сега тече онлайн гласуване между всички членове на сдружението, които трябва да кажат дали подкрепят тази идея.

Наско Сираков

Станимир Стоилов с водеща роля в сдружението

Припомняме, че първоначално Наско Сираков бе част от това сдружение, но след това напусна, влизайки в конфликт с ръководството на "Левски на левскарите". В Управителния съвет на сдружението влиза бившият треньор на "сините" Станимир Стоилов, който си тръгна след неразбирателство със Сираков за начина на управление на Левски.

Защо се създаде "Левски на левскарите"?

Идеята за създаването на "Левски на левскарите" бе да се наберат достатъчно членове, които да внасят членски внос и да финансират клуба, а Левски да бъде независим от спонсори. В крайна сметка кампанията не успя да набере достатъчно голяма маса, като за това допринесе и противопоставянето между сдружението и Наско Сираков.

Припомняме, че през април, когато Станимир Стоилов подаде оставка, Тръст "Синя България" излезе с предложение да отстъпи своя дял акции на Мъри, ако Наско Сираков депозира своите акции. Мъри прие предложението на Тръста, но Сираков не депозира своите акции и продължава да е притежател на близо 86 % от акциите на Левски.

Наскоро Станимир Стоилов отново напомни защо е напуснал Левски, въпреки че "сините" са клубът на сърцето му.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес