Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сашо Станков наруга съдиите за загубата от Черно море

30 март 2014, 18:22 часа • 7137 прочитания

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков скочи бурно срещу съдийството по време на срещата с Черно море, завършила 2:0 за "моряците". Той каза, че "по принцип" не обича да коментира реферите, но днес те са ръководили мача "престъпно".

"Загубата си е загуба. Не обичам да коментирам съдиите, но това е едно престъпно съдийство. Уникално съдийство. Той искаше да реши мача още през първото полувреме. Черно море не заслужава такава подкрепа, за да побеждава. Така губи и футболът, коменира след мача Станков. - Със статичните положения Черно море спечели мача. Имаше и дузпа срещу нас, която не беше дадена. Но в крайна сметка загубихме от наши грешки без да отстъпваме игрово на противника. Ние се стараем да не подценяваме мачовете от плейофите, защото играем срещу силни отбори. Те са за престиж. Определено не мислим само за купата. Ще се опитаме в оставащите мачове да побеждаваме. Нормално е и липсата на наказаните и контузените да окаже влияние, но не трябва да се оправдаваме. Липсват ни 3-4 футболисти, но това е ситуацията, длъжни сме да се съобразяваме".

На пресконференцията той продължи по-детайлно: "Видяхте и реакцията ми на полувремето. През цялото време имаше неадекватни отсъждания. Аз не виждам да има нарушение при дузпата. Ние пак можеше да загубим, но не виждам смисъл от такива отсъждания. Имаше нарушение за дузпа (за нас) през първото полувреме, която не беше отсъдена. Съдията повлия до голяма степен на мача".

Станков няма информация да е бойкотиран техния мач от страна на феновете, които днес бяха точно 7, 5 от които дами. "Загубихме мач а с Левски, което не е причина да не подкрепят отбора. Стараем се да се представяме по възможно най-добрия начин, но в плейофите мачовете са трудни. Ние до края ще се борим да се представяме добре, съответно не забравяме и за купата. Непрекъснато ми задават въпроса, дали сме се примирили с плейофите и мислим само за купата. Няма такова нещо. Мачовете в плейофите са за престиж, за самото представяне на отбора е добре да печелим някои от двубоите. Ще се стремим да показваме добър футбол и да печелим, но не е никак леко", завърши той.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес