Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роден треньор предложи себе си, Мъри или Херо за селекционер на България

18 октомври 2023, 12:08 часа • 3096 прочитания

Бившият треньор на Левски Емил Велев – Кокала предложи себе си, Станимир Стоилов или Димитър Димитров – Херо за селекционер на националния отбор на България. Кокала заяви категорично, че би поел работата, ако получи предложение от Българския футболен съюз.

Кокала се самопредложи за треньор на националния

"Защо да не го направя? Естествено, че бих поел националния ни отбор. Разбира се, че трябва да се започне на чисто. Нужна е стройна организация. Никога сам човек не може да направи нищо."

"Трябва да си обграден с хора, които са знаещи и можещи. Няма да е лошо да се спрат на такъв вариант, но а дано, ама надали", заяви Велев пред SportLive.bg.

Емил Велев - Кокала

Емил Велев предложи и Мъри и Херо 

Попитан дали последното изречение се отнася за него, Кокала потвърди: "Да. За мен го казах." След това Велев добави, че има и други добри варианти, сред които Стоилов и Димитров. "Има и други специалисти и Станимир Стоилов, и Димитър Димитров – Херо, и други хора, които също са минали през ситото на националните гарнитури", каза той.

"Според мен не е толкова голяма философия да можеш да организираш нещата в националния отбор. Да, не е лесно, защото трябва да се подбират най-добрите футболисти в момента. Но пък ние не говорим само за един момент, а за бъдещето", сподели още Емил Велев.

Бъдещето на националния селекционер Младен Кръстаич се очаква да бъде решено в следващите 2-3 дни. В Сърбия пък сравниха Кръстаич с Христо Стоичков като еднакво слаби треньори (подробности четете в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес