Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радостин Василев пита Михайлов: Кога ще се махнете от БФС?! (ВИДЕО)

22 ноември 2023, 17:59 часа • 5899 прочитания

Независимият депутат Радостин Василев, който е бивш министър на младежта и спорта, попита президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов няма ли най-накрая да си подаде оставката. Василев аргументира въпроса си с над 3-минутно изложение, в което атакува Михайлов по всякакви теми.

Радостин Василев атакува Борислав Михайлов

Като независим депутат Василев трябваше да зададе въпроса си последен, но показа, че е "навътре в материята" като юрист по спортно право, който дълги години се е занимавал и с български футбол. Бившият адвокат на ЦСКА заяви, че познава Михайлов още от 2007 - 2008 година, като оттогава до днес не забелязва никаква промяна.

Разборът на Василев за казаното от Михайлов и БФС

Преди да зададе въпроса си, Василев заяви какво е разбрал от казаното от Михайлов и колегите му при изслушването им в Народното събрание: "Първо, никой от СДВР не е давал препоръка да се премества срещата или да се затваря стадионът. Разбрахме, че такава препоръка няма. Второ, господин Михайлов и ръководството на БФС не казаха кой, как и по какъв начин им е предоставил данни за това, че се очакват ексцесии на срещата. Също така не казаха и защо според тях протестът е платен."

ОЩЕ: Само в Actualno.com: Борислав Михайлов с часовник за 22 хиляди лева?

Радостин Василев

"Високата степен на опасност, за която се говори, е на всички мачове в България. Тя не предпоставя затваряне на стадиони или преместване на мачове. Става ясно, че вие информирате УЕФА за неща, които не сте получили като информация от полицията - те отрекоха да са давали такава информация. УЕФА не затваря срещата. Срещата е затворена по решение на БФС. УЕФА е направила своите препоръки след множество писма от БФС."

"Кога ще се махнете от БФС?"

"Също така разбрах, че вие, господин Михайлов, не чувствате отговорност за случилото се извън стадиона", каза още Василев. След това депутатът продължи със случилото се на протеста - за сблъсъците между полиция и фенове. И накрая Василев попита: "Вие кога ще се махнете от БФС, за да дадете възможност на този спорт в България да се развива нормално?"

"Вие като президент изключвате отбори, които гласуват срещу вас. Вие като президент сте свързан с черно тото - има ви на снимка с международния организатор на черно тото Дан Тан в Сингапур. Вие като президент сте свързани с редица неща, които не говорят добре за един президент на БФС."

Борислав Михайлов отказа да отговори дали ще подаде оставка

"Ще си ходите ли най-накрая, или няма да си ходите?", завърши Василев. Борислав Михайлов обаче отказа да му отговоря под претекст, че въпросът не е по темата на изслушването. "Всички знаят вашите отношения към мен и вашите борби, но това всичко е извън темата, така че отказвам да отговарям", каза Борислав Михайлов.

По-рано Михайлов пак отказа да отговори дали ще подаде оставка, като заяви, че "жертвата вече е посочена".

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес