Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Подиграват ни се с ТВ правата, по-добре да приключваме"

09 юни 2024, 11:28 часа • 10181 прочитания

Собственикът на Септември София - Румен Чандъров, даде обширно интервю, в което критикува договора за телевизионни права. Властимащият в завърналия се в Първа лига клуб каза, че ако бил президент на Българския футболен съюз, е щял да прекрати телевизионното излъчване на мачове. Чандъров коментира селекцията на отбора и разкри кога се очаква "септемврийци" да заиграят на стадиона в Драгалевци. 

Иновативна идея: Да се спрат ТВ правата

"Аз, ако съм президент на БФС, ако ще да ме намразят, събирам всички клубове и им казвам: "Подиграват ни се, по-добре да приключваме, за какво са ви по 300-400 хиляди лева на отбор, оправят ли ви бюджета?" Спираме телевизионните права и точка. Щом няма достатъчно пари, за какво са ни тези. И тогава, повярвайте ми, сами ще дойдат при клубовете", заяви Чандъров, който смята, че по този начин ще се вдигне и посещаемостта на мачовете.

ОЩЕ: Много скоро: Обявяват нов треньор в Първа лига

Септември София

В БФС само ти казват как нещо не може да стане

"На този етап ще е сложно да уредим стадиона в Драгалевци с лиценз за елита. Може би от зимата ще се опитаме. Има някои органи в БФС, които ти казват само как нещо не може да стане, вместо да ти помогнат, да ти съдействат. Това в случая ме амбицира още повече. Направо им се чудя на акъла… Единственото, за което ще ни трябва повече време, е осветлението, но има възможност да го подготвим. Останалите неща съм ги задвижил. Но сме притиснати от времето и затова ще гледаме да се върнем на нашия стадион през зимата", разкри той пред колегите от "Тема Спорт".

Футболисти, които нищо не са направили, са с големи претенции

"Решихме да ъпдейтнем малко системата. Ние се изчерпахме за играчите и те за нас. Всеки даде каквото можа. Драма няма. Нормални неща. Юношите си остават. Но в края на краищата българите са с много големи претенции. Това са оказа. Аз съм за българското по принцип, но… Футболисти, които все още нищо не са направили, се оказва, че са с големи претенции. И в един момент нямаш избор и посягаш към чуждестранния играч. И да не искам, какво да направя?! Аз съм принуден", смята собственикът на Септември София.

ОЩЕ: Виден критик на "старото" БФС е новият директор на елитен български тим

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес