Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По стъпките на Ники Михайлов: Твенте иска Светльо Вуцов

14 март 2023, 10:47 часа • 1409 прочитания

Нидерландският Твенте иска да привлече вратаря на Славия Светослав Вуцов. Това съобщиха колегите от „24 часа“. Според информациите скаути на клуба от Ниската земя вече няколко пъти са били на стадиона „Александър Шаламанов“ в столичния квартал „Овча купел“, за да наблюдават изявите на 20-годишния страж.

За последно представители на Твенте са присъствали на двубоя на Славия с Хебър на 26 февруари, когато „белите“ отстъпиха пред тима от Пазарджик с 0:1. Сериозен интерес към „Вратар №1 на България“ има от страна на Краснодар, Уотфорд, Копенхаген, Лориен и Галатасарай.

Твенте отдавна търси класен вратар, тъй като титулярният страж на тима Ларс Унерщал вече е на 33 години, докато неговата резерва Пжемислав Титон е на 36.

Нидерландският клуб вече има опит с български вратари, след като през 2007-ма привлече под наем от Ливърпул Николай Михайлов, който тогава бе едва на 19 години - възраст много близка до тази на Вуцов. След това Твенте взе за постоянно настоящия страж на Левски, който направи сериозна кариера в страната, като записа 129 мача за тима във всички турнири. Той дори бе избран за "Вратар на годината" в Нидерландия.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес