Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Ганев: Без моя подпис Иво Ивков нямаше как да бъде сменен

06 април 2023, 15:06 часа • 2409 прочитания

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев направи любопитни разкрития след края на Общото събрание на „сините“. Както е известно той бе освободен от поста си, като сподели, че основната причина за това е била да бъде махнат изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков.

Ганев уточни, че няма как да бъде гласуван нов Управителен съвет на Левски без неговия подпис, като член на Надзорния съвет. Той също така допълни, че Надзорният съвет вече има пълно мнозинство, като то гравитира около генералния спонсор на „сините“.

Иво Ивков

„Имаше точка за изцяло нов Надзорен съвет, тоест за потенциалното освобождаване на всички членове. Беше гласувано да остане същият състав на Надзорния съвет без мен. Аз бях предложен, като Сираков гласува против. Още преди самото Общо събрание той ми каза, че ще гласува против. Според мен привържениците имат място в Надзорния съвет, заради всичко, което се случи през последните години. Управлението на клуба трябва да е вътре в самия клуб. Това не изключва външни компании, спонсори, договори за управление и така нататък, които да имат поглед и да знаят как си харчат парите. Те могат да имат позиции в Управителен съвет, в Надзорен съвет, но не и мнозинство. Това бе основната разделителна линия“.

"Важно е да споменем, че Управителният съвет в Левски се гласува с пълно мнозинство. Казано по друг начин – без моят подпис, Иво Ивков не може да бъде сменен. Считам, че това е причината аз да бъда освободен, за да се развържат ръцете на Надзорния съвет. Сираков директно каза, че следващата седмица Иво няма да бъде изпълнителен директор на Левски. Той ще бъде сменен, което става възможно лесно, когато аз не съм вътре“.

Наско Сираков

Наско Сираков имаше предложение Иво да не е изпълнителен директор, а да заеме административен пост в клуба, което очевидно няма как да стане и той го отказа още в самата зала. Има нов състав на Надзорния съвет, който има ясно мнозинство около генералния спонсор. Този Надзорен съвет много бързо ще гласува нов Управителен съвет. Горд съм от това, което се случи в последните няколко години като обединение, като хора, които намерихме. С удоволствие ще отида на следващия мач. Не съм важен аз“, каза Ганев.

Председателят на сдружението "Левски на левскарите" Димитър Костадинов пък сподели, че тече процес по отстраняването на Ивков и Мъри Стоилов.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес