Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново изненади в списъка на Балъков за Черна гора и Англия

25 септември 2019, 14:55 часа • 2069 прочитания

Красимир Балъков обяви имената на легионерите за предстоящите два мача на България. Родният тим гостува на Черна гора на 11 октомври, а три дни по-късно посреща Англия.

И двата мача са от квалификационната група за Евро 2020, в която България заема последното място с 2 точки. И очевидно доиграва цикъла, за да се концентрира към пролетния плейоф в Лигата на нациите, който е шансът за класиране на европейското.

Впечатление прави, че Балъков се е отказал от услугите на Георги Миланов и Николай Димитров. Двамата са сред най-опитните родни футболисти, като играят редовно за клубните си отбори.

И двамата бяха в състава за мачовете с Англия (0:4) и Ейре (1:3) в началото на този месец. Сега имената им липсват.

Димитров е твърд титуляр в руския Урал, заемащ шестото място в елита на страната. Ако не по-добър, то тимът от Екатеринбург е поне на нивото на водещите отбори у нас. Миланов от своя страна е основен играч на лидера в унгарския шампионат Фехевар, но не попада в плановете на Балъков.

В състава обаче е Камен Хаджиев, бранител на унгарския Академия Пушкаш, заемащ четвърто място в местния елит.

По традиция под ръководството на Красимир Балъков, в състава попадна и 34-годишният Георги Сърмов.

Той играе в третодивизионния немски Кемницер, заемащ незавидната 19-а позиция в лигата. И не само бе в състава, а и бе титуляр на "Уембли" срещу англичаните.

Отново в състава попада и Георги Пашов от арменския Арарат.

Вижте всички футболисти, които попаднаха в селекцията на Балъков в sportlive.bg.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес