Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От ЦСКА ще обжалват: Не можем да се примирим с абсурдно тежкото наказание за Бусато

29 май 2024, 10:05 часа • 930 прочитания

Ръководството на ЦСКА обяви, че ще обжалва наказанието на вратаря Густаво Бусато, който бе лишен от състезателни права за 5 мача. Наложената санкция бе заради червения картон на Бусато в мача срещу Черно море, когато връхлетя върху противников играч и го прати в болница.

ЦСКА ще обжалва наказанието на Бусато

"Макар и наложената санкция да е по наредба, смятаме категорично, че тя е несправедлива, предвид липсата на каквато и да било умисъл в действията на Бусато. Съжаляваме искрено за пострадалия играч на Черно море Уеслен Жуниор и му желаем от сърце възможно най-скорошно възстановяване."

Густаво Бусато

Вратарят изгоря за 5 мача

"Но предвид факта, че инцидентът се случва в игра, не можем да се примирим с абсурдното по тежест наказание за действие, за което всеки един футболист би съжалил и никога не би предприел съзнателно или нарочно, особено пък човек като Густаво Бусато", написаха от Борисовата градина.

ЦСКА иска Дисциплинарната комисия да разгледа жалбата още преди баража срещу ЦСКА 1948, като се надява, че ще може да разчита на вратаря за потенциалните мачове в евротурнирите. Дали обаче с тази игра ЦСКА има място в Европа - гледайте в коментарното студио на спортните редактори на Actualno.com.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес