Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Омърсиха Левски - Лацио с черно тото

04 юни 2014, 08:40 часа • 14197 прочитания

Юбилейният мач за 100-годишнината на Левски с Лацио е бил манипулиран. Това скандално разкритие направи генералният секретар на организацията "Федербет" Франческо Баранка пред авторитетното италианско политическо седмично списание "Л'Еспресо".

Един от заподозрените отбори е Лацио заради визитата му на Левски на 23 май за юбилея. "Л'Еспресо" припомня, че сумата от 150 000 евро за гостуването на "орлите" е била събрана от дарения на феновете на Левски, сред които и известни личности като Валери Божинов, който направи име на Апенините като футболист на Лече, Парма, Фиорентина и Ювентус.

Според изданието за приятелския мач буквално "са валели" залози за единица (победа на Левски) и "оувър" (три или повече гола в мача). Човекът на "Федербет" и журналистът Алберто д'Ардженцио обаче хвърлят съмненията за манипулацията единствено върху "орлите".

Според тях отборът от Рим излязъл с много странен състав, като на вратата и в защита са опитните Стракоша, Каванда, Новарети, Сиани и Раду, а в предни позиции си партнират футболисти от младежкия отбор, които никога не са играли заедно. "Падането на коефициента за победа за Левски е факт заради многото залози, но коефициентът за "оувър" остава висок заради атаката на Лацио, в която играят предимно юноши и те трудно могат да отбележат", подчертава Барнка пред "Л'Еспресо". Първото полувреме завършва 0:2, като обяснението е, че така се вдига мизата за победа на Левски. Крайният резултат е 3:2, което устройва направилите си сметката предварително.

Левски - Лацио е само един от 110-те мача, които са заподозрени в манипулиране на резултати и които попаднаха в доклада на "Федербет", внесен в Европейския парламент.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес