Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият директор и шеф на съдиите ще бъдат обявени на утрешното заседание на Изпълкома

10 септември 2024, 16:20 часа • 569 прочитания

Първото заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) за настоящия сезон ще се проведе утре, 11 септември. Очаква се след него да има решения, касаещи важни позиции в администрацията. Беседата ще бъде в Националната футболна база "Бояна" с начален час 13:00.

В сряда изпълкомът на БФС ще обяви името на нов директор и на новия съдийски шеф

Сред точките, включени в дневния ред, са заложени утвърждаването на новия председател на Съдийската комисия, освобождаването и назначаването на нов изпълнителен директор на централата, предстояща организация по отбелязването на 100-годишнината на българския футбол и въпроси, касаещи управлението на Футболната база, както и телевизионните права във Втора лига. 

Очаква се Андрей Петров да бъде обявен за нов изпълнителен директор, твърдят колегите от dsport. Той ще бъде на поста съвместно с Борислав Попов, който ще се оттегли в срок до 10 месеца. Станислав Тодоров от Шумен ще бъде председател на Съдийската комисия на мястото на Давид Фернандес Борбалан, който заемаше длъжността малко повече една година. Все още има не е ясно кой ще бъде мениджър на Съдийската комисия, както и отговорник за системата за ВАР. Дотук се стигна, след като Георги Иванов направи чистка в най-критикуваната комисия към БФС.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес