Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Носител на Лигата на конференциите предложи рекордна сума за нападател на Лудогорец

03 юни 2024, 14:44 часа • 1060 прочитания

Носител на Лигата на конференциите предложи огромна сума за нападател на Лудогорец. Става въпрос за английския Уест Хем, които триумфира в третата по сила надпревара в Европа през сезон 2022/23. Колегите от БТА съобщиха, че „чуковете“ са изпратили оферта на стойност около 9 милиона евро за офанзивния футболист на българския шампион Руан Крус.

Уест Хем е готов да извади около 9 млн. евро за Крус

Предложената от Уест Хем сума е рекордна за българския футбол. До момента най-скъпият играч, който бе продаден от роден клуб в чужбина бе Игор Тиаго. През миналото лято Лудогорец го продаде на Брюж срещу 7,9 милиона евро.

Въпреки това офертата на лондонския тим най-вероятно ще бъде отхвърлена. Причината е, че шефовете на Лудогорец оценяват 23-годишния нападател доста по-високо. Освен това в офисите на българския шампион са пристигнали и други предложения за Руан Крус.

Руан Крус Руан Секо

Руан Крус в Лудогорец

Руан Крус, познат още като Руан Секо, пристигна в Лудогорец през лятото на 2023-та под наем от бразилския Сантос. В средата на януари 2024 година „орлите“ го взеха за постоянно, след като дадоха на южноамериканския гранд за него халфа Нонато.

До момента Крус има на сметката си 50 мача за Лудогорец във всички турнири, в които реализира 19 попадения и направи 7 асистенции. Той има договор с клуба до лятото на 2026-та като според авторитетния сайт „Transfermarkt“ е оценен на 3,5 милиона евро.

Преди дни голяма звезда на Лудогорец се прицели в трансфер във Висшата лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес